Geert De Vuyst Geert De Vuyst | Workshops & training +32477930255 geert@geertdevuyst.be Geert De Vuyst BE-0825.999.441 https://www.geertdevuyst.be/wp-content/themes/neve-child/logo/Geert-De-Vuyst-logo.jpg +32477930255 sales BE FR NL Dutch French English Tientjesstraat 24 bus 101 8530 Harelbeke BE Geert De Vuyst Geert De Vuyst | Workshops & training https://www.geertdevuyst.be/wp-content/themes/neve-child/logo/Geert-De-Vuyst-logo.jpg

Opleidingen voor professionals

Essentiële oliën en aromatherapie voor professionals

Deze pagina is in opbouw.

Manuele therapie/behandeling

Massagetherapeuten
Osteopaten
Shiatsu, Tuina therapeuten
Sportverzorgers
Voetreflexologen

Essentiële oliën, gemengd met plantaardige draagoliën, worden courant toegepast bij massage. Bij algemene lichaamsmassage worden oliën gekozen voor hun psychologische werking (olfactorisch via de reukorganen), secundair fysiologisch via de ademhaling (een deel van de oliën zal verdampen tijdens de massage en via de longen een specifieke werking hebben) en tenslotte transcutaan en/of systemisch (bestanddelen van de oliën komen door transdermale absorptie in het bloed terecht).

Bij lokale toepassing worden oliën voornamelijk ingezet voor hun fysiologische werking, waarbij een therapeutische werking op het lokale weefsel beoogd wordt.

Daarnaast worden oliën ingezet bij specifieke toepassingen om hun biochemische eigenschappen (bv. via verstuiving in de wachtzaal en de praktijk).

Gesprekstherapie

Coaches
Psychologen
Psychotherapeuten

Essentiële oliën worden ingezet voor hun psychologische werking (invloed op onze psycho-emotionele beleving via olfactorische weg) en fysiologische werking (invloed op het zenuwstelsel via de ademhaling), evenals bij specifieke toepassingen om hun biochemische eigenschappen (bv. via verstuiving in de wachtzaal en de praktijk).

Voeding

diëtisten
voedings- en dieetconsulenten

Essentiële oliën worden ingezet bij specifieke toepassingen om hun biochemische eigenschappen (bv. via verstuiving in de wachtzaal en de praktijk).

Zorg voor de kleinsten

kinderbegeleiders gezinsopvang, onthaalouders
logopedisten

Essentiële oliën worden ingezet bij specifieke toepassingen om hun biochemische eigenschappen (bv. via verstuiving in de wachtzaal en de praktijk/onthaalruimte).

Medische & paramedische beroepen

Artsen
Apothekers
Kinesisten
Tandartsen
Verpleegkundigen

Uitgebreid onderzoek beschrijft de toepassing van essentiële oliën in een klinisch kader, aan de hand van de biochemische eigenschappen van de oliën. Oliën worden voornamelijk ingezet om hun farmacologische en fysiologische werking. Sommige biochemische bestanddelen van oliën hebben een directe actie op ongewenste micro-organismen. Bij andere bestanddelen staat de interactie met fysiologische processen centraal.

Daarnaast worden oliën ingezet bij specifieke toepassingen om hun biochemische eigenschappen (bv. via verstuiving in de wachtzaal en de praktijk).

Zorgberoepen

Agogisch medewerker
Ergotherapeut

Zorgverlener
Opvoedkundige
Dagbestedingsbegeleider, actief in een centrum dat ondersteuning biedt aan mensen met een beperking, in de vorm van dagbesteding/opvang of verblijf

In een therapeutisch kader heeft de combinatie van essentiële oliën met massage, zoals bijvoorbeeld een hand-, arm- en schoudermassage, een positieve invloed op het algemeen welzijn: lichamelijk, geestelijk en emotioneel. De taal van de aanraking, ondersteund door de helende kracht van essentiële oliën, biedt namelijk een direct toegangspad tot ondersteuning van het fysiologisch evenwicht.

Oliën worden gekozen voor hun psychologische werking (olfactorisch via de reukorganen), secundair fysiologisch via de ademhaling (een deel van de oliën zal verdampen tijdens de massage en via de longen een specifieke werking hebben) en tenslotte transcutaan en/of systemisch (bestanddelen van de oliën komen door transdermale absorptie in het bloed terecht).

Daarnaast worden oliën ingezet bij specifieke toepassingen om hun biochemische eigenschappen (bv. via verstuiving in de wachtzaal en de praktijk).

Spa en wellness

Deze pagina is in opbouw.

Deze pagina is in opbouw.