Opleidingen voor professionals

Essentiële oliën, aromatherapie & complementaire massagetherapie*

Biochemie

Essentiële oliën, (koude) extracten, absolues en CO2 extracten zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Minimaal inzicht in de biochemische samenstelling is een voorwaarde tot het begrip van de eigenschappen en de toxiciteit van de aromatische plantextracten.

Therapeutische toepassing

Zowel de werking als de toxiciteit van aromatische plantextracten worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar is functie van de toepassingswijze, de dosering en de gezondheidstoestand van de ontvanger van de zorg.

Protocols

Een veilige toepassing voor zowel de ontvanger van de zorg als de therapeut start bij een strike aanpak van de aankoopcriteria, de opslag (de bewaartijd en -omstandigheden), de etikettering en de instructies bij ongeval.

Opleidingen

Essentiële oliën en aromatherapie voor zorgverleners

Opleiding essentiële oliën en aromatherapie voor zorgverleners | Basis (Niveau 1)

Masterclass complementaire massagetherapie

Masterclass complementaire massagetherapie voor masseur/-se, therapeut, gezondheidsprofessional, zorgverlener en schoonheidsprofessional | Specialisatie (Niveau 2)

Massagetherapie met essentiële oliën: gespecialiseerde toepassingen

Opleiding massagetherapie met essentiële oliën: gespecialiseerde toepassingen | Specialisatie (Niveau 2) | Voor therapeuten, gezondheidsprofessionals en zorgverleners

Massagetherapie met essentiële oliën

Opleiding massagetherapie met essentiële oliën | Specialisatie (Niveau 2) | Voor therapeuten, gezondheidsprofessionals en zorgverleners

Kalender

Klik door naar de Opleidingskalender.