Opleidingen voor professionals

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie, complementaire massagetherapie*

Opleidingen geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie

Deze blended learning opleidingen combineren een dag face-to-face (klaslokaal) opleiding (6u30) met een optionele online studie. De online studie is op vrijwillige basis en is niet vereist voor de certificatie. De online modules kan je in je eigen tempo volgen.

De onderstaande opleidingen aromatherapie zijn voorbehouden aan professionals en richten zich onder meer tot therapeuten en professionals actief in de manuele – en psychotherapie; medische, paramedische en verzorgende beroepen; evenals spa-, wellness- en beautyprofessionals.

Ben je geen professional, maar heb je toch interesse? Contacteer mij.

De therapeutische toepassing van essentiële oliën op de huid en bij massage (Niveau 1)

De "sedatieve" actie bij stress, angst en slaapstoornissen

In deze opleiding met certificatie Niveau 1 bestudeer je essentiële oliën en hun toepassingen in de aromatherapie, via cutane toepassing (op de huid), bij massage[1] en door verstuiving, evenals hun “sedatieve” actie bij stressangst en slaapstoornissen.

aroma.news

De therapeutische toepassing van essentiële oliën op de huid en bij massage (Niveau 2)

De behandeling van musculoskeletale aandoeningen (MSD)

In deze opleiding met certificatie Niveau 2 bestudeer je een selectie van essentiële oliën en andere aromatische plantenextracten, hun biochemische bestanddelen, hun cutane toepassing (op de huid) en bij massage[1] en hun voorzorgsmaatregelen, bij de behandeling van musculoskeletale aandoeningen (MSA).

aroma.news

[1] Deze opleiding voorziet geen studie van massagehandelingen, zoals de Westerse of “Zweedse” massage, de (medische) “massagetherapie” noch enige andere discipline.

Opleidingen complementaire massagetherapie*

*Complementaire massagetherapie. Voor medische behandelingen, contacteer je kinesitherapeut, dokter of arts-specialist in de fysische geneeskunde.

Masterclass complementaire massagetherapie* (Niveau 2)

Weekendstage

Deze opleiding is bestemd voor :

  • professionals: therapeuten en professionals actief in manuele therapieën en de psychotherapie; medische, paramedische en verzorgende beroepen; spa-, wellness- en beautyprofessionals
  • particulieren met ervaring en een hart voor massage. Heb je twijfels of dit voor jou is? Contacteer de docenten.
  • studenten: je volgt opleiding in massage en/of (medische of complementaire) massagetherapie

Door en voor professionals

Eigenschappen en toxiciteit

Essentiële oliën, (koude) extracten, absolues en CO2 extracten zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Inzicht in de biochemische samenstelling is een voorwaarde tot het begrip van de eigenschappen en de toxiciteit van de aromatische plantextracten.

Toepassing op maat

Zowel de werking als de toxiciteit van aromatische plantenextracten worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar zijn functie van de toepassingswijze, de dosering en de gezondheidstoestand van de ontvanger van de zorg of het doelpubliek.

Protocols

Een veilige toepassing van aromatische plantenextracten start bij een strike aanpak van de aankoopcriteria, de opslag (de bewaartijd en -omstandigheden), de etikettering en de instructies bij ongeval.

Certificatie

Deelname aan alle lesuren van een opleiding is verplicht.

In sommige opleidingen wordt een schriftelijke of online evaluatietest ter beschikking gesteld. Deelname is op vrijwillige basis en is niet vereist voor de certificatie. Je kan de test invullen op een moment naar keuze.

Het opleidingscertificaat wordt uitgegeven door Geert De Vuyst, BE 0825 999 441 (zie: Studieplan & Certificatie).