Welkom!

Geert De Vuyst

Hallo,

Ik ben Geert. 

Met unieke workshops en webinars creëer ik een verhelderende impact op het welbevinden in teams, bedrijven en organisaties. Ontdek Slaap en stress: het droomkoppel, 10 Essentiële oliën voor een actief leven in balans en Pijnloos mobiel.

Ik geef opleidingen over essentiële oliën, aromatherapie en complementaire massagetherapie* aan therapeuten, gezondheidsprofessionals, zorgverleners en spa/wellness professionals. Ik ben lector aan Hogeschool VIVES in Kortrijk (België) en ik werk samen met het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux in Enghien (België).

Geboeid door het Oosters gedachtegoed, kies ik in mijn praktijkwerk voor een integratieve aanpak, waarbij ik oosterse manuele therapie (Shiatsu, Tuina, ayurvedische Kerala), westerse massage en de biochemische werking van aromatische plantextracten combineer.

De primaire focus van mijn werk ligt op de vertaalslag van wetenschappelijk onderzoek naar therapeutische toepassingen in zowel aromatherapie (cutane toepassing en inhalatie) als in massagetherapie, in het bijzonder in de ondersteuning bij stress, psycho-emotionele klachten, energietekort & burn-out, pijn en zwangerschap.

Geert

Een verhaal

Geert studeerde MSc in de industriële wetenschappen en werkte 15 jaar als ingenieur in marketingfuncties in de internationale hightech wereld. Geboeid door de Franse cultuur verhuisde hij als twintiger naar Toulouse waar hij 11 jaar verbleef. Op zoek naar het eigen pad startte hij in 2005 de meridiaanshiatsu therapeutenopleiding bij de Ecole internationale Shiatsu Yoga Mediterraneo (Toulouse). Bij zijn verhuis naar West-Vlaanderen (België) vervolgde hij de Shiatsu opleiding bij Iokai Shiatsu (Parijs). Sinds het volgen van de zesdaagse opleiding “Aromathérapie scientifique médicale” bij het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux in 2016 legt Geert zich toe op de studie, het onderwijs en de praktijk van aromatherapie en massagetherapie in interpersoonlijke (therapeut) en zorg/medische context.