Read this page in English | Lisez cette page en français

Welkom!

Geert De Vuyst

Hallo, ik ben Geert.

Met unieke workshops, opleidingen en uitgekiend advies creëer ik een verhelderende impact op het welbevinden van individu en team.

Kennisoverdracht is mijn passie. De primaire focus van mijn werk ligt op geurbeleving, essentiële oliën en aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie, met bijzondere aandacht voor ondersteuning bij stress, energietekort & burn-out, psycho-emotionele klachten en pijncondities.

Ik hou ervan in onderzoek en literatuur te duiken, om vervolgens reeds verworven inzichten, evenals vraagstukken waar de wetenschap nog een hele kluif aan heeft, te vertalen naar zinvolle toepassingen die het welbevinden ondersteunen in leef- en werkomgeving.

Ben je therapeut, gezondheidsprofessional of spa/wellness professional, ontdek de opleidingen over geurbeleving, essentiële oliën en de toepassingen van de aromatherapie op aroma.news, het studieplatform aromatherapie.

Ben je actief in een onderneming of organisatie en wens je je eigen welbevinden en dat van je collega’s te ondersteunen, ontdek de workshops:

Ben je leerkracht of sta je in een project- of kaderfunctie in het onderwijs, ontdek de workshop Geurbeleving voor het welbevinden van leerling(e) en leerkracht.

Neem gerust contact op voor een workshop of opleiding op maat van je organisatie.

Geert

Een verhaal

Geert studeerde MSc in de industriële wetenschappen en werkte 15 jaar als ingenieur in marketingfuncties in de internationale hightech wereld. Geboeid door de Franse cultuur verhuisde hij als twintiger naar Toulouse waar hij 11 jaar verbleef.

Op zoek naar het eigen pad startte hij in 2005 de meridiaanshiatsu therapeutenopleiding bij de Ecole internationale Shiatsu Yoga Mediterraneo (Toulouse, Frankrijk). Bij zijn verhuis naar West-Vlaanderen (België) vervolgde hij de Shiatsu opleiding bij Iokai Shiatsu (Parijs, Frankrijk). Naast zijn zelfstandige bedrijfsactiviteit runde Geert tot 2021 zijn succesvolle praktijk voor westerse & Shiatsu massagetherapie Massage Therapy Center.

In 2016 volgt Geert de zesdaagse opleiding “Aromathérapie scientifique médicale” bij het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux (Enghien, België). Sindsdien legt hij zich toe op de studie, het onderwijs en de praktijk van geurbeleving, essentiële oliën en aromatische plantenextracten en toepassingen van de aromatherapie in dagelijkse leef- en werksituaties.

In 2018 creëert Geert de tweedaagse opleiding voor professionals “Application thérapeutique des huiles essentielles par voie cutanée et par le massage” in het eerder genoemde Collège, waarin hij de cutane toepassing van essentiële oliën bij stress en musculoskeletale pijnen kadert in een therapeutisch protocol.

In 2019 introduceert hij het vak Aromatherapie in de “Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement” bij VIVES Hogeschool (Kortrijk, België), in een coördinatie door toenmalig opleidingshoofd Marijke Michiels.

In 2021 richt Geert het meertalig studieplatform aromatherapie aroma.news op dat nieuwe mogelijkheden verkent voor de studie van aromatische plantenextracten en aromatherapie.