Opleidingen voor wellness- en spaprofessionals

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie

Aromatische plantenextracten zijn niet weg te denken uit het aanbod van wellness- en spacentra. Essentiële oliën, koude extracten, absolues en CO2 extracten spelen een onmisbare rol tijdens sauna opgietsessies, bij lichaamsmassage, bij huidverzorging en bij verstuiving in onthaal- en publieke ruimtes.

De veilige toepassing voor de individuele cliënt en het collectieve cliënteel, bij de courante toepassingen in wellness- en spacentra, staat centraal in de opleidingen.

Opleidingen

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie

Eigenschappen en toxiciteit

Essentiële oliën, (koude) extracten, absolues en CO2 extracten zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Inzicht in de biochemische samenstelling is een voorwaarde tot het begrip van de eigenschappen en de toxiciteit van de aromatische plantextracten.

Toepassing op maat

Zowel de werking als de toxiciteit van aromatische plantenextracten worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar zijn functie van de toepassingswijze, de dosering en de gezondheidstoestand van de ontvanger van de zorg of het doelpubliek.

Protocols

Een veilige toepassing van aromatische plantenextracten start bij een strike aanpak van de aankoopcriteria, de opslag (de bewaartijd en -omstandigheden), de etikettering en de instructies bij ongeval.

Optimale studie in 3 niveaus

De opdeling in drie niveaus laat toe de studie stapsgewijs aan te pakken: initiatie, basisopleiding (niveau 1) en specialisatie (niveau 2).

Door het kennisniveau te kiezen dat bij je past en aansluit bij je behoeften maak je een doelgerichte en optimale investering.

Voor professionals, door professionals

De docenten zijn professionals die voltijds actief zijn in het vakdomein. De opleidingen laten je dus toe je opgebouwde expertise in te zetten in je concrete werkomgeving.

Certificatie

De certificatie van de opleidingen volgt de opdeling in studieniveau’s:

  • initiatie
  • basis (niveau 1)
  • specialisatie (niveau 2).

De certificatie is rechtsgeldig in de context van de activiteiten van Geert De Vuyst.

aroma.news

Klik door naar aroma.news voor het aanbod opleidingen.
Découvrez les formations en français sur aroma.news.