Studieplan & Certificatie

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie, complementaire massagetherapie*

Optimale studie in 3 niveaus

De opdeling in drie niveaus laat toe de studie stapsgewijs aan te pakken: initiatie, basisopleiding (niveau 1) en specialisatie (niveau 2).

Door het kennisniveau te kiezen dat bij je past en aansluit bij je behoeften maak je een doelgerichte en optimale investering.

Voor professionals, door professionals

De docenten zijn professionals die voltijds actief zijn in het vakdomein. De opleidingen laten je dus toe je opgebouwde expertise in te zetten in je concrete werkomgeving.

Certificatie

De certificatie van de opleidingen volgt de opdeling in studieniveau’s:

  • initiatie
  • basis (niveau 1)
  • specialisatie (niveau 2).

De certificatie is rechtsgeldig in de context van de activiteiten van Geert De Vuyst.

Particulieren

Initiatie

De initiaties tot aromatische plantextracten, tot de toepassingen van de aromatherapie en tot complementaire massagetherapie* staan open voor iedereen en worden georganiseerd in samenwerking met partnerorganisaties.

Professionals

Basis (Niveau 1)

De basisopleidingen richten zich tot professionals: bedrijven en handelaars, gezondheidsprofessionals en therapeuten, spa- en wellnessprofessionals en onderwijsinstellingen.

Er is geen voorkennis vereist.

Professionals

Specialisatie (Niveau 2)

De specialisatie-opleidingen richten zich tot therapeuten en professionals actief in onder meer complementaire manuele therapie, gesprekstherapie, medische, paramedische en zorgberoepen en spa en wellness.

Voor deelname aan de specialisatie-opleidingen is een basiskennis van aromatische plantextracten en toepassingen van de aromatherapie (in functie van het thema van de opleiding) noodzakelijk, of een courante kennis van complementaire massagetherapie.

*Complementaire massagetherapie. Voor medische behandelingen, contacteer je kinesitherapeut, dokter of arts-specialist in de fysische geneeskunde.